BUYSSENS ADVOCATEN SOCIAAL RECHT is een nichekantoor, gespecialiseerd in alle aspecten van het sociaal recht. Daaronder verstaan we zowel arbeidsrecht als socialezekerheidsrecht, met inbegrip van aanvullende pensioenen. Maar ook samenwerkingsvormen tussen zelfstandigen en concurrentieproblematieken komen aan bod.
Wij zijn een relatief nieuwe speler op de markt, en toch ook weer niet. Het kantoor werd opgericht in maart 2017, maar haar vennoten beschikken respectievelijk over 45+ jaar en 20+ jaar ervaring. Wij kunnen dus voortbouwen op een zeer uitgebreide expertise. Wij kiezen er bewust voor om exclusief het sociaal recht te beoefenen. Onze specialisatie is de beste garantie voor efficiëntie en hoge kwaliteit. Dat belet onze advocaten echter niet om ook oog te hebben voor andere rechtsdisciplines. Dat bevordert het “out of the box” denken en leidt tot vernieuwende inzichten.
Onze klanten zijn grote, middelgrote en kleine ondernemingen, maar wij bedienen ook particulieren met een zakelijk profiel die problemen ondervinden met hun tewerkstelling of sociale zekerheid.
BUYSSENS ADVOCATEN SOCIAAL RECHT heeft zijn wortels in Antwerpen. Wij staan onze klanten bij met deskundig advies, of vertegenwoordigen hen voor de hoven en rechtbanken of voor het Grondwettelijk Hof.
advocaten ContacteerDe werkgever heeft de verplichting om een objectief, betrouwbaar en toegankelijk tijdsregistratiesysteem op te zetten, bij gebreke waaraan hij zich geconfronteerd kan zien met een omkering van de bewijslast inzake de al dan niet gepresteerde overuren.
Camerabewaking mag in principe geen inbreuk in de privacy van de werknemer tot gevolg hebben en als dit wel het geval is, moet deze inbreuk tot een minimum beperkt worden.
Onlangs verscheen bij uitgeverij Wolters Kluwer het boekje De Wet Werkbaar & Wendbaar Werk van 5 maart 2017. 2 jaar later, waarin de advocaten van BUYSSENS ADVOCATEN SOCIAAL RECHT onderzochten of de werkgever is geslaagd in zijn opzet om de arbeidsmarkt te flexibiliseren en tegelijk de work/life-balance van werknemers te vergroten.
Onder deze titel schreef ik een kritische noot bij het arrest van het Grondwettelijk Hof van 22 februari 2018 die onlangs verscheen in het Rechtskundig Weekblad (GwH 22 februari 2018, RW 2018-19, 778, noot H. Buyssens).
Een onderscheid op grond van één van de beschermde criteria uit de non-discriminatiereglementering wordt nooit als discriminatie beschouwd wanneer het om een maatregel van positieve actie gaat. Hieraan wordt bij KB van 11 februari 2018 uitvoering gegeven.