BUYSSENS ADVOCATEN SOCIAAL RECHT is een nichekantoor, gespecialiseerd in alle aspecten van het sociaal recht. Daaronder verstaan we zowel arbeidsrecht als socialezekerheidsrecht, met inbegrip van aanvullende pensioenen. Maar ook samenwerkingsvormen tussen zelfstandigen en concurrentieproblematieken komen aan bod.
Wij zijn een relatief nieuwe speler op de markt, en toch ook weer niet. Het kantoor werd opgericht in maart 2017, maar haar vennoten beschikken respectievelijk over 45+ jaar en 20+ jaar ervaring. Wij kunnen dus voortbouwen op een zeer uitgebreide expertise. Wij kiezen er bewust voor om exclusief het sociaal recht te beoefenen. Onze specialisatie is de beste garantie voor efficiëntie en hoge kwaliteit. Dat belet onze advocaten echter niet om ook oog te hebben voor andere rechtsdisciplines. Dat bevordert het “out of the box” denken en leidt tot vernieuwende inzichten.
Onze klanten zijn grote, middelgrote en kleine ondernemingen, maar wij bedienen ook particulieren met een zakelijk profiel die problemen ondervinden met hun tewerkstelling of sociale zekerheid.
BUYSSENS ADVOCATEN SOCIAAL RECHT heeft zijn wortels in Antwerpen. Wij staan onze klanten bij met deskundig advies, of vertegenwoordigen hen voor de hoven en rechtbanken of voor het Grondwettelijk Hof.
advocaten ContacteerWij zoeken een gedreven stagiair of medewerker die reeds enige ervaring heeft opgebouwd in de behandeling van arbeidsrechtelijke dossiers of die bereid is zich daarin verder te specialiseren om het kantoor duurzaam te versterken.
In welke mate, kan een vaccinatie worden opgelegd in een professionele relatie? Met andere woorden, kunt u, als hoofd van uw onderneming, uw medewerkers vragen om zich te laten vaccineren?
Op 26 januari 2021 heeft de Nationale Arbeidsraad CAO nr. 149 aangenomen betreffende aanbevolen of verplicht telewerk omwille van de coronacrisis. Deze is van toepassing op het telewerk dat verplicht gemaakt werd of aanbevolen werd door de overheid als preventiemaatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.
De werkgever heeft de verplichting om een objectief, betrouwbaar en toegankelijk tijdsregistratiesysteem op te zetten, bij gebreke waaraan hij zich geconfronteerd kan zien met een omkering van de bewijslast inzake de al dan niet gepresteerde overuren.
Camerabewaking mag in principe geen inbreuk in de privacy van de werknemer tot gevolg hebben en als dit wel het geval is, moet deze inbreuk tot een minimum beperkt worden.